Διαρροές ηλεκτρικού συστήματος
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Διαρροή μπαταρίας αυτοκινήτου - μοτοσυκλέτας. Ηλεκτρικές διαρροές και οι επιπτώσεις τους.

Ηλεκτρική διαρροή είναι η διαφυγή ρεύματος από κάποια συσκευή (καταναλωτή ρεύματος) στην γείωση. Η διαρροή ξοδεύει το αποθέμα της μπαταρίας, και σε βάθος χρόνου (αναλόγα με το μέγεθος της διαρροής) καθιστά την μπαταρία ανίκανη να εκκινήσει το όχημα. Η διαρροή μπορεί να υπάρχει σε οποιοδήποτε σημείου του ηλεκτρικού κυκλώματος του αυτοκινήτου (βραχυκλώμα, ελλατωματικές συσκευές, κακές συνδέσεις, βλάβες σε συσκευές του αυτοκινήτου κλπ) Στο Ηλεκτρονιο ελέγχουμε πάντα το όχημά σας για διαρροές, και έτσι διασφαλίζουμε τη σωστή λειτουργία & απόδοσή της.

Η διαρροή μπαταρίας, είναι από τις πιο ύπουλες βλάβες που μπορεί να συναντήσει κάνεις. Είναι σχετικά εύκολο να διαπιστώσουμε αν υπάρχει ηλεκτρική διαρροή στη μπαταρίας ή μοτοσυκλέτα του αυτοκινήτου, αλλά θέλει εξειδικευμένο τεχνικό για να διορθώσει την βλάβη. Μια μπαταρία σε ένα ελλατωματικό κύκλωμα με διαρροή εξασθενεί με την πάροδο της ώρας.

Με απλά μαθηματικά, μπορείτε να καταλάβετε, πως μια "αθώα διαρροή" βλάπτει την μπαταρία, και σε ποιον βαθμό. Διαρροές μεγαλύτερες ή ίσες του 0.2Amp πρέπει οπωσδήποτε να επισκευαστούν! Συνιστούμε να επισκευάζονται και οι μικρότερες διαρροές για τους παρακάτω λόγους. Ας δούμε τώρα τι σημαίνουν οι αριθμοί.


Έστω ότι στο αυτοκίνητο μας έχει εντοπιστεί διαρροή 0.2Αmp. Διαρροή 0.2Αmp σημαίνει πως το αυτοκίνητο καταναλώνει, σε κατασταση αδράνειας με όλα απενεργοποιημένα, 0.2Αmpere ρεύματος.
Σε 24 ώρες η κατανάλωση ισούται : 24 Χ 0.2 = 4.8ΑH Δηλαδή σε 24 ώρες, η διαρροή θα "φάει" σχεδόν 5ΑΗ από το απόθεμα της μπαταρίας.
Έστω πως το αυτοκίνητο μας είναι εξοπλισμένο με μπαταρία αποθέματος 55ΑΗ. Αν πχ το αυτοκίνητο μείνει παρκαρισμένο 3 μέρες, με την παραπάνω διαρροή θα έχουμε :
3μερες Χ 24ωρες Χ 0.2Α = 14.4ΑΗ!! Δηλαδή απο τα 55ΑΗ αποθέματος θα χάσουμε τα 14.4!!! 

Μια τέτοια λοιπόν διαρροή, της τάξης των 0.2Α σε συνδιασμό με ακινησία οχήματος για 2-4 ημέρες, είναι ικανή να αδειάσει το απόθεμα της μπαταρίας, και το αυτοκίνητο να μη μπορεί να πάρει μπρος.
Ακόμη και μικρότερες διαρροές είναι ικανές να κάνουν ζημιά, σε όχημα που μένει πολλές μέρες ακίνητο (1βδομάδα, μήνα κλπ)
Μας έχει τύχει αυτοκίνητο με "αστεία διαρροή" των 0.08Αmp, να αδειάσει μπαταρία. Ας κάνουμε τις πράξεις : 
24 ωρες Χ 0.08 = 1.92ΑΗ 
2 βδομάδες σε ακινησία το όχημα :
14 μέρες Χ 1.92ΑΗ =26.88ΑΗ. Σχεδόν μισή 55αρα μπαταρία..
Οι διαρροές πρέπει ΠΑΝΤΑ να επισκευάζονται γιατί ο οδηγός θα ταλαιπωρείται συνεχώς.

Εγγραφή στο Newsletter

Αρχική

Βρες μπαταρία για :

Κατάστημα

Tα προϊόντα μας

Υπηρεσίες

Βlog