Μπαταρίες AGM και Gel
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μπαταρίες AGM και μπαταρίες Gel

 

winner centaurus ytx12 bs agm moto battery

Τι είναι μπαταρία AGM

AGM (absorbed glass mat) είναι ένας ειδικός διαχωριστής από υαλονήματα. Έχει σχεδιαστεί για να συγκρατεί (σαν σφουγγάρι) τον ηλεκτρολύτη της μπαταρίας μεταξύ των πλακών της μπαταρίας. Οι AGM μπαταρίες περιέχουν μόνο όσο υγρό απαιτείται ώστε να να διατηρείται ο διαχωριστής υγρός με ηλεκτρολύτη. Σε περίπτωση που η μπαταρία σπάσει, δεν υπάρχει ελεύθερο υγρό για να διαρρεύσει. Αυτό καθιστά τις μπαταρίες ΑGM εξαιρετικά ασφαλείς.

 

 

winner amazon YTZ10S moto battery

Τι είναι μπαταρία Gel

Οι μπαταρίες τύπου Gel περιέχουν ένα gel πυριτίου μέσα στο οποίο βρίσκεται ο ηλεκτρολύτης της μπαταρίας. Αυτή η παχιά πάστα επιτρέπει τη ροή ηλεκτρονίων μεταξύ των πλακών, αλλά σε περίπτωση που η μπαταρία σπάσει, δεν θα διαρρεύσει υλικό από την μπαταρία. Τις περισσότερες φορές συγχέονται οι  AGM ως Gel μπαταρίες και το αντίστροφο. διότι και οι δύο τύποι μπαταριών έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Ας δούμε μερικά.

 

Κοινά χαρακτηριστικά μπαταριών AGM και Gel

Απόλυτη ασφάλεια από διαρροές, έχουν χαρακτηριστικά βαθιάς εκφόρτισης, μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε θέση, έχουν χαμηλή αυτοεκφόρτιση, είναι ασφαλείς για χρήση σε χώρους με ελάχιστο εξαερισμό, μπορούν να μεταφερθούν με αεροπλάνο ή οδικώς με ασφάλεια χωρίς ειδικούς χειρισμούς.

 

Πλεονεκτήματα AGM μπαταριών

Oι πωλήσεις AGM μπαταριών σε σύγκριση με τις μπαταρίες Gel αναλογούν τουλάχιστον 100 προς 1. Οι μπαταρίες AGM είναι καταλληλότερες εκεί που απαιτούνται υψηλά αμπέρ εκκίνησης. Επαναφορτίζονται με τη χρήση ενός καλού φορτιστή μπαταρίας ή από το σύστημα φόρτισης του οχήματος. Το προσδόκιμο ζωής, σε κύκλους φόρτισης ή χρόνια παραμένει εξαιρετικά υψηλό στις περισσότερες AGM μπαταρίες, υπό την προϋπόθεση πως δεν έχουν εκφορτιστεί πάνω από το 60%. Υπάρχουν AGM μπαταρίες που έχουν χαρακτηριστικά βαθιάς εκφόρτισης που αγγίζουν το 80%!!!

Πλεονεκτήματα Gel μπαταριών 

Οι Gel μπαταρίες υπερέχουν σε ρυθμό αυτοεκφόρτισης (εκφορτίζονται ελάχιστα) και αντέχουν περισσότερο σε υψηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και τεράστια αντοχή στην διάβρωση των πλακών. 

Τι να προσέξω στις Gel μπαταρίες

Το σοβαρότερο θέμα που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι στον τρόπο φόρτισης. Η Gel μπαταρία πρέπει να φορτίζεται σωστά, αλλιώς θα υποστεί πρόωρη βλάβη. Ωφείλετε να χρησιμοποιείτε φορτιστή μπαταρίας που έχει έγκριση για χρήση σε gel μπαταρία. Στο όχημά σας, επιτρέπετε να βάλετε gel μπαταρία ΜΟΝΟ εάν υπάρχει έγκριση από τον κατασκευαστή του οχήματος. Διαφορετικά, σε 6-10 μήνες η μπαταρία θα καταστραφεί. Για να βάλετε gel μπαταρία, σε όχημα που δεν έχει προδιαγραφές για χρήση gel μπαταρίας, θα πρέπει να τροποποιήσετε το σύστημα φόρτισης του οχήματός σας, εγκαθιστώντας ειδικό ρυθμιστή φόρτισης.

Στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ θα βρείτε μπαταρίες τεχνολογίας AGM για μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα, φωτοβολταϊκά, ειδικές εφαρμογές και μπαταρίες τεχνολογίας Gel για μοτοσυκλέτες, φωτοβολταϊκά και ειδικές εφαρμογές.

Να γνωρίζετε ότι :

  • Οι μπαταρίες μοτοσυκλέτας (ανεξαρτήτως κατασκευαστή) οι οποίες έχουν κωδικό YTX, σημαίνει πως η μπαταρία είναι τεχνολογίας AGΜ.
  • Οι μπαταρίες μοτοσυκλέτας (ανεξαρτήτως κατασκευαστή) οι οποίες έχουν κωδικό YTΖ, σημαίνει πως η μπαταρία είναι τεχνολογίας Gel.
  • Οι μπαταρίες των αυτοκινήτων που έχουν σύστημα Start-Stop (εξοικονόμηση καυσίμου, απενεργοποίηση κινητήρα σε στάση-φανάρια κλπ), είναι τεχνολογίας AGM. Μη βάλετε κοινή μπαταρία σε τέτοια οχήματα. Δεν θα αντέξει ούτε 5 μήνες.
  • Οι μπαταρίες των UPS, συναγερμών και γενικά οι μπαταρίες VRLA που διαθέτουμε στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ είναι τεχνολογίας AGM και GEL.
  • Οι μπαταρίες των φωτοβολταϊκών είναι ανοιχτού, κλειστού τύπου με υποκατατηγορίες σε AGM και Gel προϊόντα. Η επιλογή εξαρτάται από τη χρήση του συστήματος και τις απαιτήσεις του πελάτη.

Αρχική

Βρες μπαταρία για :

Κατάστημα

Υπηρεσίες

Βlog

Αξιολογήσεις