Χρήση βοηθητικής μπαταρίας
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πώς εκκινώ το όχημά μου με βοηθητική μπαταρία; 

ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ — ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΑΕΡΙΑ. Σπανίως μεν, αλλά παράγουν. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε "μείνει" από μπαταρία τουλάχιστον 1 φορά. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε για να εκκινήσουμε το αυτοκίνητο με χρήση βοηθητικής μπαταρίας.

Οι παρακάτω οδηγίες στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων

 • Ποτέ μην ανάβετε φλόγες, τσιγάρα και σπινθήρες κοντά στην μπαταρία.
 • Οι δύο μπαταρίες πρέπει να έχουν την ίδια τάση (6, 12, κλπ.)
 • Πότε ΜΗ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΕΤΕ τα καλώδια ή τους πόλους της μπαταρίας. Ούτε για αστείο, ούτε από περιέργια. Η ένταση ρεύματος είναι μεγάλη. Δεν πρόκειται να σας σκοτώσει ή να πάθετε ηλεκτροπληξία.Υπαρχεί όμως σοβαρός κίνδυνος έκρηξης της μπαταρίας με ότι αυτό συνεπάγεται.
 • Κατά την την εκκίνηση με βοηθητική μπαταρία, φοράτε πάντοτε κατάλληλα προστατευτικά γυαλιά και ποτέ μην σκύβετε πάνω από την μπαταρία.
 • Μην συνδέετε σε βοηθητική μπαταρία μια μπαταρία που έχει βλάβη.
 • Ελέγξτε και τις δύο μπαταρίες πριν συνδέσετε τα βοηθητικά καλώδια. Βεβαιωθείτε πως τα καπάκια απαέρωσης είναι καλά κλεισμένα και επίπεδα (καπάκια έχουν μόνο οι μπαταρίες ανοιχτού τύπου)
 • Βεβαιωθείτε πως τα οχήματα δεν εφάπτονται και πως και οι δύο διακόπτες ανάφλεξης είναι στη θέση “OFF”.
 • Απενεργοποιήστε όλο τον ηλεκτρικό εξοπλισμό (ραδιόφωνο, ηλεκτρικές διατάξεις για την αφαίρεση των κρυστάλλων πάγου, υαλοκαθαριστήρες, φώτα κλπ.)

εκκινηση με βοηθητικη μπαταρια

Εκκίνηση με βοηθητική μπαταρία

 1. Χρειαζόμαστε καλώδια εκκίνησης με διάμετρο τουλάχιστον 5-6mm και μήκος 2-3 μέτρα.
 2. Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά εγκεκριμένα καλώδια εκκίνησης σύμφωνα με το ISO 6722
 3. Χρησιμποιούμε μπαταρία ίδιας ονομαστικής τάσης. Δηλαδή, όταν η μπαταρία μας είναι 12V, θα πρέπει και η μπαταρία που θα μας βοηθήσει να είναι 12V. Οχι 6V ή 24V.
 4. Το μέγεθος της μπαταρίας που προσφέρει τη βοήθεια πρέπει να είναι περίπου το ίδιο ή μεγαλύτερο από το μέγεθος της μπαταρίας που δέχεται τη βοήθεια.
 5. Συνδέστε το θετικό (+) βοηθητικό καλώδιο στο θετικό (+) ακροδέκτη της αποφορτισμήνης μπαταρίας (στο αυτοκίνητο που έχει πρόβλημα).
 6. Συνδέστε το άλλο άκρο του θετικού (+) καλωδίου στο θετικό (+) ακροδέκτη της βοηθητικής μπαταρίας (στο αυτοκίνητο που ΔΕΝ έχει πρόβλημα).
 7. Συνδέστε το αρνητικό (-) καλώδιο στον αρνητικό (-) ακροδέκτη της βοηθητικής μπαταρίας (στο αυτοκίνητο που ΔΕΝ έχει πρόβλημα).
 8. ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ (-) ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΜΠΙΡΑΤΕΡ. Βεβαιωθείτε πως πάνω στα καλώδια δεν υπάρχουν πτερύγια ανεμιστήρα, ιμάντες κλπ. από τους δύο κινητήρες.
 9. Εκκινήστε το όχημα και αποσυνδέστε τα καλώδια στην ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕΙΡΑ από αυτή που ακολουθήσατε.
 10. Αφαιρεστε πρώτα τον αρνητικό (-) πόλο από το όχημα που έχει βλάβη και μετά τον αρνητικό (+) πόλο από το όχημα που μας βοήθησε.
 11. Αφαιρεστε έπειτα τον θετικό (+) πόλο από το όχημα που έχει βλάβη και μετά τον θετικό (+) πόλο από το όχημα που μας βοήθησε.

Οι μπαταρίας Winner & Global έχουν ενσωματωμένους αναστολείς φλόγας που αποτρέπουν πιθανότητα πυρκαγιάς.  Έχουν ειδικό λαβύρνθο συλλογής αερίων τα οποία υγροποιούν και τα επιστρέφουν στον ηλεκτρολύτη, Είναι προϊόντα ανώτερης τεχνολογίας και από τις ασφαλέστερες μπαταρίες της αγοράς. Οι σειρές Winner Prestige & Winner Sprint Free είναι οι μοναδικές στον κόσμο με πιστοποίηση ασφαλείας για αερομεταφορά. Οι μοναδικές μπαταρίες που μπορούν να μεταφερθούν με αεροπλάνο!

Εγγραφή στο Newsletter

Αρχική

Βρες μπαταρία για :

Κατάστημα

Tα προϊόντα μας

Υπηρεσίες

Βlog